Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев. Това е първото

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев. Това е първото
Коментари Харесай

Байдън изненадващо в Киев

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде в Киев.  Това е първото му посещаване в Украйна след нахлуването на Русия преди съвсем година, оповестява БиБиСи.

Изненадващото посещаване пристигна, откакто той пътува до прилежаща Полша, с цел да се срещне с президента Анджей Дуда.

Американският държавен глава се среща с президента Володимир Зеленски в деня, в който Украйна отбелязва гибелта на 107 души по време на антиправителствени митинги преди девет години.

Фактът, че американският президент се среща с водача на Украйна в сърцето на столицата в разгара на огромен спор, е показателен и алегоричен.

Почти година след пълномащабното навлизане,  Байдън изпраща ясно обръщение до Москва – че Съединени американски щати и Западът няма да се свенят да поддържат Украйна.

Джоузеф Байдън, добре пристигнал в Киев! Вашето посещаване е извънредно значим знак за поддръжка за всички украинци, написа Зеленски в своят канал в Telegram.

По време на визитата Байдън разгласи нова военна помощ за Украйна. Той уточни, че Вашингтон ще бъде до Украйна, колкото е належащо. Съединени американски щати са най-големият снабдител на военна помощ на Украйна.

Вашингтон ще даде на Киев нов пакет военна помощ на стойност 500 милиона $.  Той ще включва повече муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР